למה איתנו?


עסקים חברתיים נועדו לטפל במצוקות חברתיות וסביבתיות ובפערים משמעותיים ולכן הם צריכים זמן כדי להתפתח, הם דורשים מעורבות של גופים מהמגזר הציבורי והחברתי, הם מצריכים גידור סיכונים שמערב את בעלי העניין שנהנים מהערך החברתי שנוצר, ודורשים המון להרגיש את השטח.

עם למעלה מ-60 שנות ניסיון מצטברים ביזמות כששליש מתוכן ביזמות עסקית חברתית, אנחנו יודעים שכדי להעלות את סיכויי ההצלחה של מיזמים אלו להצליח, נדרש לשלב בעשייה מספר גישות ייחודיות – שהם גם מערכת הערכים שלנו:

 


01Creating a Triple Bottom Line Impact: Planet, People, Profit

עסקים חברתיים לא יוצרים אימפקט בשורת הרווח החברתית/סביבתית רק באמצעות השירות או המוצר. ניתן להעמיק ולמקסם את ההשפעה העסקית חברתית באמצעות התייחסות לכלל שרשרת הערך והימנעות מ"החצנת עלויות*"
בעת פיתוח המיזם אנו בוחנים כל חוליה ושלב במיזם (חומרי גלם, אנרגיה, עובדים, ספקים, פסולת) ומנתחים כיצד ניתן ליישם את המטרות בנקודות אלו, לדוגמא אילו אוכלוסיות להעסיק וכיצד להיטיב את תנאי ההעסקה, כיצד לחבור לספקים הוגנים, עבודה עם חומרי גלם ידידותיים לסביבה, מוסר תשלומים ופערי שכר ועוד.
בדרך זו אנו מאפשרים לבעלי המיזם להביא ערך לעסק החברתי ולעולם בדרכים מגוונות ומשמעותיות, בנוסף לפעילות הליבה של המיזם. למעשה אנחנו בונים כל עסק חברתי שלנו להיות Benefit-Corporation תוך שנתיים.

*"החצנת עלויות" (Cost Externalization) הינו מושג שמתייחס לאיזשהו מרכיב בפעילות של העסק, שאת העלות האמיתית שלו, העסק לא משלם. למשל עסק שמייצר זיהום ושופך זיהום זה לסביבה הרי שבע"ח והקהילה שחיה בסמיכות לעסק זה משלמות את העלות האמיתית של מרכיב הזיהום בתהליך ייצור המוצר. עסק שמייצא את הייצוא למדינות מתפתחות שם אפשר לייצר בתנאים לא הוגנים "מעמיס" את מרכיב עלות הייצור על אוכלוסיה זו.

לקרוא עוד על B-CORP


02בניית הערך המשותף (Shared Value) בין כלל מחזיקי העניין

אפשר להגדיל את שורת הרווח הכלכלית בזכות העשייה החברתית ו/או הסביבתית.
ואפשר להגדיל את שורת הרווח החברתית ו/או הסביבתית בזכות שורת הרווח הכלכלית.
רק צריך לדעת איך לעשות את זה!
שנים של ניסיון בחשיבה יצירתית, הבנת עומק מה זה כלל בעלי העניין ואיך רותמים אותם, היכרות עם כל מה שקורה בשטח – הן המגזר החברתי והן המגזר הציבורי בזכות התנהלות יומיומית איתם, סינרגיה וידע של צוות היזמים שלנו שמחזיק קורות חיים גם בעולם העסקי וגם בעולם החברתי, ועשרות רבות של פיתוחי win-win בין החברתי לכלכלי מראים לנו שזה אפשרי.
זו ההתמחות שלנו, זה מה שאנחנו אוהבים לעשות, ואנחנו שמחים שזה מייצר ערך לעולם !!



03Slow Entrepreneurship / Patient Capital

מהניסיון המגוון שלנו למדנו שכדי להצליח בעסק חברתי צריך לשלב בין תכנון לטווח ארוך, בנייה חכמה ונכונה של המיזם ורתימת השותפים ובעלי העניין המתאימים. הסיבה לכך טמונה בשני המאפיינים העיקריים:
  • עסקים חברתיים פותרים בעיות עמוקות ולכך נדרש טווח זמן ארוך, לדוגמא עבודה עם אוכלוסיות מוחלשות הינו תהליך חינוכי ואנושי ארוך טווח. אי אפשר לצפות, שמצד אחד נרצה לשלב אוכלוסייה של נוער בסיכון שחווה שנים של נשירה ממסגרות, במודל תעסוקתי, ומצד שני נצפה להשתלבות ויעילות תפעולית מהירה שלהם.
  • כדי לייצר את הפתרונות ולהשיג את מטרות המיזם, יש צורך בשיתוף פעולה בין-מגזרי וכשמדובר במגזר הציבורי והחברתי, אלו הם מגזרים שפועלים בקצב שונה. לכן כשרוצים לשנות לטובה, מבלי להסב נזק, צריך לפעול בצורה זהירה. זהו תהליך שדורש הרבה תכנון וחשיבה מחוץ לקופסא.
בניגוד למה שרובנו מכירים מ"עסקים רגילים", כדי לפתור בעיות חברתיות או סביבתיות עמוקות צריך לרוב לגייס ולרתום הרבה בעלי עניין, לתת את הדעת על גורמים אנושיים וסביבתיים, לפתח ולקדם מסוגלות של אנשים, צריך לשלב מומחיות מעולם העסקים, החברה והסביבה, למצוא ולהכשיר את הצוות המתאים וצריך מספיק זמן כדי לפעול בשוק, לנתח את הפעילות, ללמוד ולהשתפר.
אלו תהליכים שלוקחים זמן, ודורשים אורך רוח וסבלנות.
אלו הסיבות שהובילו אותנו לפתח תהליך עמוק, מקצועי, ארוך טווח– שמטרתו לפתח ולהקים עסקים חברתיים המבוססים על הכנסות משמעותיות, מתוך הבאת ערך עסקי וחברתי לשוק וכל זאת כדי להשיג שינוי יציב, משמעותי ובר קיימא.
לכן מהצד של היזם: Slow Entrepreneurship
ומהצד של המשקיע Patient Capital. השקעות אלו מחזירות השקעה תוך 6-8 שנים ומניבות תשואה סולידית לאחר מכן.


04Hands on Approach

מידת המעורבות שלנו בתהליכי הפיתוח היא לא ייעוץ. היא ייזום. בשיטת העבודה הייחודית שלנו אנו פועלים כיזמים בשטח ומקדמים את הפעילות במישורים הבאים:
  • עבודה יזמית צמודה לכל אורך תהליך הפיתוח וההקמה
  • להיות היכן שנדרש –תכנון וביצוע השיווק, ביצוע פגישות המכירה, גיוס ההון ממשקיעים, ביצועי פיילוט, נוכחות בשלבי הייצור ומתן השירות, הבדיקה המשפטית והחשבונאית. בקיצור "בכל שלב שנדרש"
  • בניית שיתופי הפעולה עם משרדי הממשלה הקרנות החברתיות והעמותות הרלוונטיות.
  • התקדמות בהתאם לצרכי המיזם והיזמים ולא לפי מסגרת או תכנית קבועה מראש
  • שימוש מושכל בחוזקות צוות ESCO וחלוקת המשימות לפיתוח המיזם
  • פעילות עם מגוון אנשי צוות מומחים בהתאם לשלב היזמי
  • שימוש נרחב ברשת הקשרים שלנו במטרה להימנע מבזבוז זמן ומשאבים
בשלוש השנים האחרונות פעלנו עם עשרות יזמים, עמותות וארגונים, על פי גישה זו, והשגנו יחד תוצאות מרשימות. אנחנו מזמינים גם אותך לבחון כיצד נוכל לקדם את הרעיון שלך

כדי להציג בפנינו את הרעיון או הצורך בארגון שלך נא להקליק כאן